3 Eylül 2010 Cuma

Süt, Nezle, Siyah Süt ve Düşünceler...


İki gündür bir "kırıklık" var üstümde. Kırıklık... Bu kelimeyi oldum olası sevmişimdir. Sanki kırıklık "Hastayım!" demekten katbekat iyidir. Moral bozmaz bir kere, ki önemlidir moral. Velhasıl "placebo" etkisi sağlar, kendini iyi hissettirir.

Yanımda onlarca kullanılmış mendilin oluşturduğu yığınların ortasında sol elimde Elif Şafak'tan Siyah Süt, sağ elimde her derde deva, binbir pâre şifa sıcacık sütüm. Daha önce kadim dostum çayla çok kitap okumuşluğumla var ama süt efendiyle ilk randevumumuz.İronidir ki Siyah Süt'e kısmet oldu...

Süt, çay gibi çığırtkan değil. Munis bir yavrucak. Anne şefkatini anımsatır bana. Kucaklayıcıdır çünkü içini ısıtır, çabucak iyileştirir. İyi hissettirir... Boğazımdan ılık ılık akarken sıcacık sütüm, "annelik" geliyor aklıma. Siyah Süt'ten satırlar uçuşuyor aklımda.


Slyvia Path, Ay-Kadın Sofya geliyor aklıma. Kendini ellerinde geldiği ölçüde anneliğe adamış kadınlar. Biri yazar, diğeri ise yazar eşi. Elif Şafak iç muhakeme yaparken aklına geliyor bütün bunlar. Zor zanaat annelik, Slyvia Path'in hazin öyküsü ve Ay-Kadın Sofya'nın fedakarlığı sadece. Dünyanın dört bir  köşesinden farklı kökenden anneler var. Farklı mizaçtan, farklı dinden ... Hepsi ortak bir paydada birleşiyor: Annelik.

Süt bitti bu sırada. Çay gibi dahasını istemiyorum, ayrılığa hüzünle bakıyor sadece. Kendi içinde yaşıyor mutsuzluğunu. Kopuyorsa içinde kopuyor fırtınalar. Kimseyi huzursuz etmemeye çalışıyor ....

Annem giriyor içeri. Dizine yatıyorum. Annemin kokusu... Nerede olursam olayım beni güvende hissetiren koku. Biten sütün hüznüne ortak olup, teselliyi annemin kokusunda buluyorum.

Düşünceler yine uçup gidiyor. Bir hay huy almış başını. Benim içimde de bir "içimden sesler korosu" var galiba.Ya da kırk tilki mi desek?

Mendil yığınlara bakarak, bir an önce iyileşmek istiyorum.

"Ağustos'un başlarında kaleme aldığım bir yazı, yayınlamak bugüne nasip oldu. Keyifli okumalar!"

4 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

İade-i ziyarete geldim. İyi ki de gelmişim. Güzel bir blog sayfası ile karşılaştım. Sık sık uğrarım bundan sonra.

Kontrast dedi ki...

Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz, beni öyle mutlu ettiniz ki!

Beğendiğinize çok sevindim. Sizlerin beğenisine layık olabilmek ne güzel!

Tekrar teşekkürler!

Adsız dedi ki...

bu insanı tanıdığım yüz yüze konuşabildiğim için mutluyum :) evet görüşümü değiştirmiyorum sen 20.yüzyıl yazarlarından birinin reenkarnesisin kubilaycım :)
B.

Kontrast dedi ki...

Teşekkürler benim değerli arkadaşım. Bu devirde kültürlü, okuma sevgisi olan, müzik konusunda uzman, fikirlerini rahatça söyleyen ender kişilerden birisin. Blogumu şereflendirdin. İyi ki senin gibi bir arkadaşım var.

Mutlu ol, iyi bak kendine, edebiyatla kal.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...